Activitatea ASP în ziua de 20 octombrie 2019

În contextul alegerilor parlamentare și celor locale din 20 octombrie 2019, Agenţia Servicii Publice (ASP) îndeamnă cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate.

În ziua de duminică 20 octombrie 2019, în ziua desfășurării alegerilor, centrele multifuncționale ale ASP vor activa conform unui program special de muncă: vor fi deschise în intervalul orar 700-2100. ASP va elibera în mod gratuit buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrele multifuncționale și serviciile eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă. Procedura de eliberare a buletinului de identitate provizoriu durează în mediu 15 min.

Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2019, pot ridica buletinul de identitate până la ziua alegerilor inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Informații detaliate despre programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife și înlesniri, pot fi vizualizate pe site-ul instituției: www.asp.gov.md sau obține la numerele de telefon 14909 (apeluri naționale) și (+373) 022-257070 (apeluri internaționale).

Persoana de contact pentru relații cu reprezentanții mass-media:

Olesea Pasicovschi, e-mail presa@asp.gov.md, telefon de contact 022 504070.

Galerie foto: 
.
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42