Cu Oficiul mobil de documentare gestionezi timpul eficient

Oficiul mobil de documentare este soluția perfectă pentru a vă gestiona timpul eficient. Deși a fost lansat acum șase ani, acesta continuă să fie solicitat de cetățeni. Serviciul este prestat pe întreg teritoriul ţării de către oficiile mobile Chişinău, Comrat şi Bălţi.

Prin intermediul Oficiului mobil de documentare poate fi solicitată eliberarea actelor de identitate, înregistrarea la domiciliu sau reședință, înregistrarea persoanelor, cu atribuirea numărului de identificare de stat, depunerea cererii pentru emigrare autorizată, precum și livrarea documentelor.

Oficiul mobil poate fi solicitat prin apel telefonic la numerele 022 25-70-70,  14 909, cerere electronică pe portalul www.e-service.md sau cerere scrisă depusă la orice serviciu de eliberare a actelor de identitate.

Costul comenzii Oficiului mobil constituie 450 de lei pentru o persoană sau pentru membrii unei familii, rude de gradul I şi II cu aceeași adresă de domiciliuÎn sumă nu este inclus prețul documentelor solicitate.

Precizăm că deplasarea este gratuită în instituții medicale pentru prestarea serviciului de eliberare a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova copilului cu vârsta sub un an, precum și persoanei cu dizabilitate severă (invalid de gradul I), care urmează să plece la reabilitare/recuperare sau la tratament medical în afara țării, în baza actelor confirmative.

Pentru comoditatea cetăţenilor, documentul eliberat poate fi ridicat la oficiul indicat de solicitant sau livrat direct la adresa de destinație. Prețul serviciului de livrare este de 60 de lei în  sectoarele municipiului Chișinău, în municipiile Bălți și Comrat și de 100 de lei în alte localități din componența municipiului Chișinău.

Conform datelor statistice, anul trecut, au fost înregistrate peste 300 de solicitări de prestare a serviciilor prin intermediul Oficiului mobil de documentare, în cadrul cărora au fost eliberate 235 de acte de identitate. De asemenea, prin intermediul serviciului menționat au fost livrate circa 170 de documente. Cele mai multe comenzi au venit de la locuitorii Capitalei.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42