Rețeaua de Centre Multifuncționale a Agenției Servicii Publice se extinde

Locuitorii din Ceadîr-Lunga pot beneficia acum de avantajele ghișeului unic. Acest lucru este posibil datorită Centrului Multifuncțional inaugurat astăzi, 27 aprilie 2018, de Agenția Servicii Publice în oraș. La ceremonie au participat deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Adunării Populare a UTA Găgăuzia și conducerea ASP.

Locuitorii raionului Ceadîr-Lunga vor putea solicita într-un singur edificiu, conform principiului ghișeului unic, servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatricularea vehiculelor, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. La dispoziția cetățenilor sunt 16 operatori. În cadrul centrului multifuncțional a fost implementat și rândul electronic cu tichetul virtual.

 “Începând de astăzi încă 63 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova vor avea acces la servicii publice moderne, iar cei care țin pasul cu tehnologiile informaționale vor găsi aici o zonă de autoservire, unde vor putea accesa personal  26 de servicii electronice”, a declarat vicedirectorul  ASP Vitalie Ciolac.

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova Corneliu Dudnic a menționat că proiectul „ghișeul unic” este unul fără precedent pentru țara noastră și va simplifica viața de zi cu zi a cetățenilor. Potrivit președintelui Adunării Populare Vladimir Cîssa datorită deschiderii centrelor multifuncționale în Comrat și Ceadîr-Lunga locuitorii autonomiei vor ține pasul cu noile tehnologii.

Primii cetățeni care au fost deserviți la Centrul Multifuncțional Ceadîr-Lunga au rămas plăcut impresionați de timpul scurt pe care l-au petrecut în oficiu pentru a solicita un serviciu. Ei spun că datorită ghișeului unic au mai mult timp la dispoziție pentru alte activități.

Menționăm că acesta este al doilea Centru Multifuncțional pe care l-a deschis Agenția în UTA Găgăuzia și al șaselea din țară.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42