Achitarea serviciilor de înmatriculare a mijloacelor de transport devine mai accesibilă

Procedura de înmatriculare a autovehiculelor va fi simplificată din 15 august curent. Acest fapt va fi posibil datorită implementării unui nou serviciu în toate secţiile de înmatriculare a mijloacelor de transport din ţară, ce va permite verificarea achitărilor ulterioare a mijloacelor bănești, prin intermediul Serviciului  Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

Astfel, dacă anterior, proprietarii de vehicule şi agenţii economici reveneau la ghişeele de înmatriculare a transportului cu notele de plată pentru a confirma achitarea plăţilor sau transferul mijloacelor băneşti, atunci, noul serviciu va permite ca datele despre operaţiunile financiare în cauză să fie verificate în regim online.

Noul serviciu este pus în aplicare, în contextul implementării instrumentelor Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay) la achitarea serviciilor prestate de către Instituția Publică „Agenția Servicii Publice” în domeniul de înmatriculare a vehiculelor. Noul sistem va fi lansat etapizat, în perioada 15-24 august, în toate subdiviziunile de înmatriculare a mijloacelor de trasport din ţară.

Achitarea plăților va putea fi efectuată în rețeaua de bănci a Republicii Moldova, Î.S. „POŞTA MOLDOVEI”, rețeaua de terminale de plată, rețeaua de bancomate și prin intermediul internetului pe site-ul www.mpay.gov.md(link is external).

Anterior, noul serviciu a fost testat, cu succes, în două secţii de înmatriculare a mijloacelor de transport din municipiul Chişinău şi oraşul Criuleni.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42