VITALIE CIOLAC: „Primul oficiu multifuncțional al Agenției Servicii Publice va fi deschis până la 1 decembrie”

Vicedirectorul IP „Agenția Servicii Publice”, Vitalie Ciolac, a participat ieri, 26 septembrie, la emisiunea „Zi de zi cu Victoria Kriukova” de la Publika TV. În cadrul emisiunii, vicedirectorul ASP a menționat că până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu 1 decembrie 2017, va fi deschis primul oficiu multifuncțional al Agenției Servicii Publice în orașul Strășeni. Acesta va funcționa după principiul ghișeului unic, iar ulterior proiectul va fi implementat și în celelalte raioane din țară.

Potrivit lui Vitalie Ciolac, datorită tehnologiilor informaționale ce vor fi implementate în centrele multifuncționale, cu suportul Băncii Mondiale și a Centrului de Guvernare Electronică, Agenția va putea presta servicii publice moderne, fapt care va contribui la combaterea corupției.

Vicedirectorul ASP a mai declarat că, în următoarea perioadă, conducerea Agenției va anula mai multe ordine interne ale întreprinderilor reorganizate și va propune o serie de amendamente la legislația în vigoare, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să prezinte certificate cu privire la informații ce se regăsesc în registrele de stat și care după reorganizare i-au revenit  Agenției Servicii Publice.

Potrivit lui Vitalie Ciolac, astfel vor fi eliminate anumite etape birocratice din procesul de perfectare a documentelor. „Cetățeanul se va adresa la oficiul multifuncțional doar de două ori, inițial pentru a depune cererea de solicitare a serviciului, iar ulterior pentru a ridica actul”, a mai precizat vicedirectorul ASP.

Emisiunea cu participarea vicedirectorului IP „Agenția Servicii Publice”, Vitalie Ciolac, o puteți urmări aici

 

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42