Condiții mai bune pentru examinarea viitorilor șoferi

I.P.”Agenția Servicii Publice” a dat recent în exploatare cel de-al doilea poligon de examinare la proba practică, la categoria B, în cadrul Secţiei calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău.

Noul poligon corespunde cerințelor prevăzute în Directiva UE nr. 2006/126/CE  a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006, privind permisele de conducere, inclusiv condiţiilor de amenajare şi dotare, descrise în anexa la Legea nr. 131 din  07.06.2007, privind siguranţa traficului rutier.

“Poligonul se află în nemijlocita apropiere a Secției calificare a conducătorilor auto, ceea ce ne permite să desfășurăm examenele în condiții moderne”, susține șeful Direcției calificare a conducătorilor auto, Igor Apolschii. Menționăm că, în incinta secției este amenajată o sală de așteptare, iar în curte un pavilion prevăzut pentru condiții meteo nefavorabile.

Potrivit șefului Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto, Gheorghe Crețu, în vederea asigurării unui proces transparent şi obiectiv de examinare la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi ajustarea procedurii de examinare la standardele internaţionale, I.P. „Agenţiei Servicii Publice” va continua să asigure subdiviziunile teritoriale cu poligoane moderne. Mai mult decât atât, pentru anul viitor, instituția planifică să achiziționeze vehicule noi pentru mai multe categorii.

Până în prezent, în țară, au fost amenajate cinci poligoane conform standardelor europene: două în Capitală, câte unul în municipiile Bălți și Cahul și altul în orașul Criuleni.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42