Serviciile publice vor fi mai accesibile pentru cetățeni

Cetățenii vor putea accesa mai ușor serviciile publice datorită acțiunilor pe care le întreprinde în prezent I.P. “Agenția Servicii Publice”. Despre pregătirile pentru lansarea ghișeelor multifuncționale ale Agenției a vorbit directorul ASP, Serghei Railean, în cadrul emisiunii “Spațiul Public”, la postul Radio Moldova Actualități.

“Împreună cu Banca Mondială și Centrul de guvernare electronică am pornit un proiect de reinginerie electronică a proceselor în partea de back office, ce ține de schimbul de informații între instituții, ca mai apoi operatorii să devină universali”, a declarat Serghei Railean. Până va fi elaborat softul, cetățeanul va fi redirecționat către operatorul responsabil de domeniul care îl interesează. “Cetățeanul va intra în centrul multifunctional și va alege serviciul solicitat în aceeaşi clădire”, a mai precizat directorul ASP.

Serghei Railean a mai declarat că oficiile multifuncționale, în viitor, vor găzdui și servicii ale altor instituții. “Avem deja o colaborare cu Serviciul Fiscal de Stat, astfel ca, în raioane, cetățenii să poată depune declarațiile fiscale la oficiul multifuncțional”.

O altă veste bună vizează mediul de afaceri. Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, în cadrul oficiilor multifuncționale va activa câte un registrator din domeniul înregistrării și licențierii unităților de drept. Menționăm că, în prezent, eliberarea licențelor se face la un singur oficiu, în Chișinău.

Întreaga emisiune cu participarea directorului Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, o puteți asculta aici: http://trm.md/ro/spatiul-public/spatiul-public-din-23-octombrie-2017/

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42