Servicii digitalizate și o zonă de autoservire în Centrele Multifuncționale

Instituția Publică „Agenția servicii publice” continuă șirul reformelor în vederea simplificării proceselor de prestare a serviciilor publice, diminuării birocraţiei şi a corupţiei în activitatea de serviciu.

Astfel, pentru a reduce la maximum influenţa factorului uman unele servicii prestate de instituție vor fi digitalizate. Declarația a fost făcută, ieri, de către directorul Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, în cadrul emisiunii Publika Report cu Vitalie Dogaru de la Publika TV. “O parte din servicii le vom elimina cu totul, iar o parte le vom digitaliza și le vom plasa pe platforma MConnect, iar prin MAcces, instituțiile abilitate vor putea accesa bazele de date”, a precizat directorul ASP.

Precizăm că Platforma Guvernamentală de Interoperabilitate MConnect facilitează schimbul de date dintre autorități pentru creșterea eficienței și calității de prestare a serviciilor publice. Prin intermediul acestei platforme, autoritățile publice fac schimb de date în timp real, fără a le solicita de la cetățeni și antreprenori.

În cadrul aceleiași emisiuni, directorul Agenției Servicii Publice a vorbit și despre modul cum se va desfășura procesul de prestare a serviciilor publice în Centrele Multifuncționale, pe care le va deschide instituția. Potrivit lui Serghei Railean, în oficiile multifuncționale va fi amenajată și câte o zonă de autoservire cu calculatoare și terminale unde cei care dețin semnătură digitală vor putea accesa unele servicii.

“Scopul nostru final este ca persoana să vină la Centrul Multifuncțional o singură dată doar cu buletinul și să nu plătească suplimentar pentru informația care îi aparține”, a mai declarat directorul Agenției Servicii Publice.

Emisiunea completă cu participarea directorului ASP, Serghei Railean o puteți viziona aici:

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42