Agenția Servicii Publice a organizat un panel de discuții în cadrul Forumului Regional pentru Inovații în Guvernare

Reprezentanți ai guvernelor din țările Europei de Est și Asia Centrală, dar și membri ai birourilor PNUD din regiunile menționate au efectuat joi, 16 noiembrie, o vizită de studiu la I.P. „Agenția Servicii Publice”. În cadrul unui panel de discuții, membrii delegației au aflat mai multe informații despre instituție dar și despre reforma serviciilor publice în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat în cadrul Forumului Regional pentru Inovații în Guvernare. La discuții au participat reprezentanți ai Agenției Servicii Publice, Cancelariei de Stat, Centrului de Guvernare Electronică și ai Centrului de Implementare a Reformelor.

În debutul discuțiilor, vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac, le-a vorbit oaspeților despre instituția nou creată și despre primele realizări ale Agenției. El a menționat că recent au fost aprobate o serie de amendamente la Hotărârea de Guvern nr. 125 din 18 februarie 2013, prin care au fost simplificate procesele operaționale de prestare a serviciilor publice în domeniul documentării populației. Iar șeful Departamentului management servicii publice Pavel Șincariuc le-a vorbit participanților despre Centrele Multifuncționale pe care le va deschide Agenția Servicii Publice și a explicat cum vor funcționa acestea.

Prezent la întrevedere, directorul Centrului de Implementare a Reformelor Iurie Ciocan a declarat că deși crearea Agenției Servicii Publice prin fuzionarea Serviciului Stare Civilă, Camerei Înregistrării de Stat, Întreprinderii de Stat „Cadastru”, Camerei de Licenţiere și Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru” nu a fost deloc ușoară, această reformă va reduce birocrația și corupția din domeniu și va constitui un prim pas în modernizarea serviciilor publice.

Forumul Regional pentru Inovații în Guvernare s-a desfășurat în perioada 14-16 noiembrie și a fost organizat de Laboratorul de Inovații Sociale din Moldova – MiLab, cu suportul Cancelariei de Stat, PNUD Moldova și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women).

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42