Oficiali din Kârgâzstan în vizită de lucru la Agenția Servicii Publice

O delegație din Republica Kârgâzstan a efectuat o vizită de lucru, în perioada 18-19 aprilie 2018, la Agenția Servicii Publice. Timp de două zile reprezentanții țării asiatice au studiat experiența Republicii Moldova în utilizarea tehnologiilor informaționale la prestarea serviciilor după principiul ghișeului unic.

Pentru a vedea în practică modul în care sunt prestate serviciile publice la noi în țară, oficialii kârgâzi au mers în vizită la primul centru multifuncțional lansat de ASP în municipiul Strășeni. Specialiștii din cadrul Agenției le-au făcut o prezentare colegilor din Kârgâzstan în care le-au vorbit despre reforma administrativă din domeniul serviciilor publice și despre implementarea principiului ghișeul unic la documentarea populației. Totodată au precizat că datorită acestui mecanism cetățenii pot accesa peste 1000 de servicii publice.

De asemenea, la sediul central al Instituției oficialii au avut ocazia să discute cu șefii departamentelor despre sistemele informaționale de stat și despre structura Agenției în urma reorganizării. Navigarea prin resursele informaționale a fost demonstrată prin intermediul SIA “Acces Web”. Acest sistem permite navigarea prin registrele informaționale de stat cu verificarea setului de date conform competențelor fiecărui utilizator. De acest instrument beneficiază oficiile consulare și misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare, astfel că în cazul pierderii, furtului sau deteriorării actelor de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova, identitatea acestora poate fi stabilită în timp foarte scurt.

Membrii delegației au fost impresionați de tehnologiile informaționale pe care Agenția Servicii Publice le-a implementat în domeniile sale de activitate dar și de reforma sistemului serviciilor publice.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42