Savanți și profesori străini în vizită la Serviciul Cadastral Chişinău

Savanți și profesori universitari din patru țări precum: Ucraina, Lituania, Letonia și Estonia au venit astăzi, 26 aprilie 2018, la Agenția Servicii Publice pentru a face cunoștință cu activitatea Departamentului cadastru. În acest sens a fost organizată o vizită de lucru a experților străini împreună cu profesorii Universității Agrare de Stat din Moldova la Serviciul Cadastral Chişinău de pe strada Armenească.

Șeful Serviciului Vladimir Gurițenco le-a făcut experților o prezentare în care le-a vorbit despre reforma administrativă din domeniul serviciilor publice și despre implementarea principiului ghișeul unic la  înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. „Centrele Multifuncționale au scopul bine definit și anume de a înlătura toate barierele de până acum, de a exclude multitudinea de certificate pentru a asigura o deservire modernă, operativă și calitativă”, a mai declarat Vladimir Gurițenco.

Experții au fost curioși să afle cum sunt repartizate sarcinile și responsabilitățile angajaților din cadrul Serviciului Cadastral. Ei au urmărit întreg procesul de prestare a serviciilor cadastrale și au vizitat sala de primire a documentelor, secția responsabilă de înregistrarea drepturilor și grupul de ingineri cadastrali.

Precizăm că savanții străini au venit în Republica Moldova pentru a participa la o serie de evenimente organizate de Facultatea Cadastru și Drept, consacrate aniversării a 85 ani de la fondarea UASM.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42