Cele mai populare mărci de motociclete în Republica Moldova

În primele patru luni ale anului curent au fost înmatriculate 250 de motociclete. Printre acestea se  numără atât vehicule pe două roți cu motoare cu o capacitate cilindrică mare, cât și motociclete cu o capacitate mai mică.

Datele statistice arată că cele mai solicitate mărci de motociclete cu o capacitate cilindrică a motorului care depășește 500 cm3 sunt: ,,HONDA”, ,,BMW”, ,,KAWASAKI” și ,,SUZUKI” . De la începutul anului au fost înmatriculate 24 de motociclete de marca ,,HONDA”, 16 de marca ,,BMW”, 13 de marca ,,SUZUKI” și zece ,,KAWASAKI”.                                                    

Proprietarii de motociclete cu capacitate cilindrică a motorului ce nu depășește 500 cm3 aleg mărcile ,,YAMAHA” și ,,VIPER”.    Astfel, în perioada 1 ianuarie – 1 mai 2018, au fost luate la evidență 127 de motociclete de marca ,,VIPER” și 25  de marca ,,YAMAHA”.

Conform datelor din Registrul de stat al transporturilor, în prezent, în Republica Moldova sunt înmatriculate peste 20700 de motociclete de diferite mărci și modele. Dacă în anul 2016 au fost luate la evidență 1255 de vehicule pe două roți, anul trecut au fost înregistrate aproximativ 1370 de motociclete.

Înmatricularea motocicletelor poate fi efectuată la orice subdiviziune teritorială a Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Publice. Menționăm că, în prezent, în cadrul instituției se lucrează asupra simplificării proceselor operaționale de prestare a serviciilor publice, inclusiv a celor cu privire la înmatricularea vehiculelor.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42