Instruiri anticorupție la Agenția Servicii Publice

Angajații Agenției Servicii Publice  au participat astăzi, zece mai 2018, la cursul de instruire profesională organizat de Centrul Național Anticorupție.

Trainingul face parte din programul de implementare a Strategiei naționale de integritate și corupție pentru anii 2017-2020. Noua strategie pune accentul pe măsuri de prevenție și educație, pentru a preîntâmpina faptele de corupție.

Programul de training s-a axat pe etică, valori și integritate. În cadrul acestuia au fost discutate subiecte precum cadrul normativ privind integritatea instituţională, integritatea profesională a agentului public, evaluarea integrității, rolul conducătorului în cultivarea şi fortificarea integrităţii instituţionale și profesionale. De asemenea, în cadrul instruirilor, angajaților Agenției le-au fost prezentate procedeele de prevenire, descurajare și detectare a actelor de corupție.

O atenție sporită a fost acordată măsurilor de asigurare a integrității instituționale modalităților de denunţare a actelor de corupţie şi protecţia avertizorilor de integritate, intoleranţa faţă de incidentele de integritate și asigurarea transparenţei în procesul decizional.

Până în prezent, la cursul de instruire profesională organizat de CNA au participat aproximativ 800 de persoane, iar până la finele anului vor fi instruiți toți angajații instituției. Totodată,  menționăm că, actualmente Agenția Servicii Publice este în proces de implementare a standardului SM ISO 37001:2016 „Sisteme de management anti-mită. Cerinţe cu ghid de utilizare”.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42