SSC Sănătăuca din cadrul ASP promovează valorile familiei în societate

Elevii clasei a X-a a Liceului Teoretic Alexei Mateevici din comuna Sănătăuca, raionul Florești, au participat astăzi, 11 mai 2018, la un seminar cu tematica „Importanța familiei în societate”.

Cursul a fost condus de reprezentantul Agenției Servicii Publice din localitate, dna Marcela Damian Macovei, șef al Serviciului Stare Civilă Sănătăuca. În preajma Zilei internaționale a familiei, elevii au fost informați despre principiile și valorile care stau la baza întemeierii unei căsnicii cât și despre modul în care statul protejează familia și relațiile familiale.

Totodată, tinerii au luat parte la o dezbatere pe tema căsătoriei. Respectul reciproc, solidaritatea, atașamentul dintre soți precum și relațiile părinți-copii, respectul în exprimarea punctelor diferite de vedere, au fost câteva dintre opiniile exprimate de către adolescenți.

La finalul cursului elevii au completat un test psihologic în care s-au expus pro sau contra vieții de familie. De asemenea, aceștia au menționat că, familia are un rol decisiv, având puterea să schimbe societatea în bine prin exemple pozitive.

Începând cu anul  2012, SSC Sănătăuca al ASP, organizează  mese rotunde și seminare în domeniul „ Dreptul familiei” cu participarea  elevilor claselor a IX-XII-a  ai Liceului din localitate. Lecţiile sunt petrecute în cadrul orelor de educaţie civică și au ca scop promovarea valorilor familiale. 

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42