Festivități organizate de ASP cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei

De Ziua Internațională a Familiei, subdiviziunile teritoriale ale Direcției Generală Stare Civilă din cadrul Agenției Servicii Publice în parteneriat cu autoritățile publice locale au organizat un șir de evenimente festive. Astfel, 18 cupluri din raioanele Republicii Moldova și-au reînnoit jurămintele în fața ofițerului Stării Civile. Organizatorii i-au felicitat, le-au înmânat câte o diplomă de onoare și un buchet de flori.

Nunta de aur a fost sărbătorită în raioanele Anenii Noi, Florești și Leova. În orașul Basarabeasca, două cupluri au aniversat frumoasa vârstă de 60 de ani de căsnicie, iar patru perechi au celebrat 50 de ani de la data nunții. Pe parcursul anilor petrecuți împreună cuplurile au dat dovadă de valori morale înalte reprezentând astfel un model pentru cetățenii din localitate.

În comuna Etulia din UTA Găgăuzia șase perechi s-au bucurat de evenimentul organizat în cinstea aniversării căsătoriei lor. Alte trei familii din raionul Florești, comuna Sănătăuca au celebrat 20, 30, 40 și 50 de ani de la data căsătoriei.

Ziua Familiei a fost marcată diferit în orașele Ungheni și Ialoveni, unde două cupluri tinere și-au unit destinele. Proaspeții căsătoriți din orașul Ialoveni au avut parte de un spectacol susținut de copiii unei grădinițe din localitate.

Iar o familie cu patru copii din satul Florițoaia Veche, Ungheni, s-a bucurat de o surpriză organizată de Serviciul Stare Civilă din raion și autoritățile publice locale. Aceștia le-au oferit în dar electrocasnice, cărți, jucării și dulciuri.

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită în anul 1993 de către Adunarea Generală a ONU și este marcată anual în data de 15 mai. În Republica Moldova  evenimentul este sărbătorit din 2010.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42