Serviciile eliberare a actelor de identitate din municipiile Chișinău și Bălți vor activa în ziua alegerilor locale noi

Agenția Servicii Publice va asigura cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la alegerile locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și de primar al municipiului Bălți din 20 mai 2018, conform legislației în vigoare. Astfel, ziua de 20 mai 2018 a fost declarată zi lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate în orașele Bălți și Chișinău. Angajații ASP vor elibera adeverințe, buletine de identitate obișnuite și provizorii în intervalul orar 7.00 – 21.00.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la serviciile eliberare a actelor de identitate (SEAI) în a cărei rază de competenţă teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă, care este valabilă. Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, înregistrați la domiciliu sau la reședință în raza teritorială a sectorului Buiucani, municipiul Chișinău vor fi deserviți la Serviciul eliberarea actelor de identitate din cadrul Centrului multifuncțional Chișinău 1, situat pe strada Mihai Viteazul, care activează în prezent în regim de testare.

Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit, la solicitare, cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, înregistrați sau cu ultima înregistrare la domiciliu sau la reședință în municipiile Chișinău și Bălți. Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de stat al populației.

Cetățenii înregistrați la domiciliu sau la reședință în municipiile Chișinău și Bălți care au depus cereri de eliberare a buletinului de identitate în perioada 20.04.2018 – 17.05.2018 inclusiv, pot ridica actul de identitate indiferent de termenul de acordare a serviciului solicitat și tariful achitat.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la telefonul de contact al Call-centrului 14-909 sau (+373) 022-25-70-70 şi la telefoanele de contact ale serviciilor eliberare a actelor de identitate din municipiile Chișinău și Bălți.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42