Un nou centru multifuncțional, deschis în raionul Florești

Începând cu ziua de astăzi, 24.05.2018, locuitorii raionului Florești vor avea acces la servicii publice prestate conform principiului ghișeului unic. Acest fapt este posibil datorită Centrului Multifuncțional din orașul Florești care și-a început activitatea.

În cadrul deschiderii oficiale directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, a anunțat că pe lângă prestarea serviciilor publice din domeniile de activitate ale Agenției, în curând ASP va elibera și acte permisive. „Cele 450 de acte permisive au fost reduse la 150, iar cetățenii vor putea solicita serviciul dat în cadrul Centrelor Multifuncționale”, a declarat Sergiu Railean.

La eveniment a participat și deputatul Parlamentului Republicii Moldova, dl Eugeniu Nichiforciuc. În cadrul discursului său el a declarat că reformele începute în anul 2016 încep să dea rezultate. „Crearea Centrului Multifuncțional Florești este o lovitură directă pentru corupție și birocrație”, a menționat deputatul. Iar președintele raionului Ștefan Paniș a declarat că Centrul Multifuncțional are menirea de a simplifica procesul de prestare a serviciilor publice locuitorilor din regiune.

Menționăm că Ghișeul Unic din Florești oferă o multitudine de avantaje celor aproximativ 77 de mii de locuitori ai raionului. În cadrul centrului, cetățenii vor beneficia de servicii publice în condiții moderne și timpi restrânși. Cei 28 de angajați ai oficiului vor deservi cetățenii în toate domeniile de activitate ale Agenției, precum: evidența și documentarea populației, înregistrarea și licențierea unităților de drept, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42