Ghișeul unic accesibil acum și în raionul Sîngerei

Încă 80 de mii de cetățeni vor beneficia de servicii publice calitative. Astăzi, 25 aprilie 2018, Agenția Servicii Publice a deschis un Centru Multifuncțional care va presta servicii după principiul ghișeului unic în raionul Sîngerei. La lansarea celui de-al cincilea ghișeu unic din Republica Moldova a participat deputatul Violeta Ivanov, președintele raionului Sîngerei Vasili Marandiuc, primarul orașului Gheorghe Brașovschi, conducerea Agenției Servicii Publice și reprezentanți ai Cancelariei de Stat.

Directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, a declarat că în cadrul Centrului Multifuncțional Sângerei cetățenii vor putea accesa servicii publice calitative la cel mai înalt nivel. “Noi conducerea și angajații Agenției promitem că vom depune și în continuare efort ca să optimizăm procesele noastre operaționale astfel ca cetățenii să simtă roadele reformei petrecute de guvernarea actuală”, a adăugat Sergiu Railean.

Oficiul este situat în centrul orașului, pe strada Independenței 95/3. În Centru sunt 18 ghișee care prestează peste 1000 de servicii publice din domeniile de competență ale ASP. Cetățenii pot solicita comod și rapid servicii ce țin de înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, înmatricularea mijloacelor de transport, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. Utilizarea sistemului automatizat „Rândul electronic” reduce timpul de așteptare, iar opțiunea „tichetul virtual” oferă solicitantului posibilitatea de a-și gestiona timpul eficient.

„Acest centru frumos pe care îl vedem aici este un element al reformei Administrației publice centrale. Deja se vede rezultatul muncii enorme pe care o depune Guvernul în comun cu Parlamentul și care vrem să fie simțit de cetățeni”, a declarat deputatul Violeta Ivanov. Iar primarul orașului Sângerei, Gheorge Brașovschi, a mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru grija față de cetățeni și pentru serviciile de calitate.

Reamintim că primul Centru Multifuncțional a fost deschis în decembrie 2017, în Municipiul Strășeni. Un sondaj realizat timp de trei luni în cadrul oficiului arată că circa 90 la sută din solicitanți au apreciat pozitiv activitatea Centrului și atitudinea personalului. Agenția Servicii Publice planifică să deschidă în total 39 de centre multifuncționale.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42