Micii exploratori, în vizită la ASP

Un grup de elevi curioși ai unui liceu din Chișinău au efectuat astăzi, 24 mai 2018, o vizită la Agenția Servicii Publice. Aceștia au aflat răspunsuri la mai multe întrebări legate de documentarea populației și înmatricularea transportului în muzeul Agenției. Acolo ei au avut ocazia să vadă materiale și exponate care reflectă apariția și evoluția documentelor dar și a tehnologiilor informaționale.

Încăperea care până la reorganizare găzduia muzeul Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru” a fost renovată, iar colecția de exponate a fost completată cu materiale aduse de la toate instituțiile fuzionate. Astfel, copiii au aflat mai multe informații despre domeniile de activitate ale ASP și au văzut toate tipurile de documente pe  care le eliberează Agenția.

La fel ca oficialii care vin în vizită la ASP, elevii au ocupat locuri în sala de ședințe unde și-au trecut gândurile pe hârtie. Ulterior, micii exploratori au vizitat Secția unde sunt produse numerele de înmatriculare. În laboratorul de producere, ei au urmărit îndeaproape întreg procesul tehnologic de la  selectarea combinațiilor de litere și cifre până la ștanțare. La final, copiii au făcut câteva fotografii pentru amintire.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42