Program prelungit de muncă pentru angajații ASP în perioada estivală

Din 4 iunie 2018 Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru din municipiul Chișinău va activa de la ora 7.00. Programul prelungit va fi valabil până în data de 24 august. Acesta a fost introdus în baza unui ordin al directorului ASP, Sergiu Railean, pentru a gestiona eficient numărul mare de solicitări de eliberare a actelor de identitate în perioada estivală a anului. Angajații SEAI Centru vor deservi cetățenii de luni până vineri între orele 7:00-17:00, fără pauză de masă, iar în week-end între orele 9:00-13:00.

Totodată precizăm că, în vederea asigurării locuitorilor Chișinăului cu drept de vot cu acte de identitate pentru participarea la al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului general al Capitalei, în ziua de 3 iunie 2018, salariații SEAI din municipiu vor ieși la muncă între orele 7:00 - 21:00.

Opțional, în perioada 29 mai 2018 – 3 iunie 2018 inclusiv, cetățenii vor putea  solicita eliberarea buletinului de identitate provizoriu care se va efectua în mod gratuit, conform principiului teritorial. Cei care au depus cereri de eliberare a buletinului de identitate în perioada  18 - 31 mai 2018 inclusiv, pot ridica actul de identitate indiferent de termenul de acordare a serviciului solicitat și tariful achitat.

Cetățenii înregistrați la domiciliu sau la reședință în raza teritorială a sectorului Buiucani, vor fi deserviți la Serviciul eliberare a actelor de identitate din cadrul Centrului multifuncțional Chișinău 1, situat pe strada Mihai Viteazul, care activează în prezent în regim de testare.

În același timp, Agenția Servicii Publice informează că ziua de vineri, 1 iunie 2018, este zi de odihnă pentru angajații din cadrul Instituției. Excepție fac subdiviziunile teritoriale ale Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din municipiile Chișinău, Bălți, Orhei și Edineț. Pentru salariații cu program de lucru  de luni până vineri, această zi va fi recuperată în data de  23 iunie 2018, iar cei care activează de marți până sâmbătă vor ieși la muncă în data de 25 iunie 2018.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42