Ghișeul unic, acum și în Rezina

Un nou centru multifuncțional care va activa după principiul ghișeului unic a fost lansat astăzi, 6 iunie 2018, în raionul Rezina. La eveniment a participat președinta raionului Eleonora Graur, primarul orașului Rezina Simion Tatarov și conducerea Agenției Servicii Publice.

Edificiul este situat în zona centrală a orașului, pe strada Matrosov nr. 4. Încăperea a fost restaurată și transformată într-un oficiu modern care oferă cetățenilor confortul unui spațiu deschis. 19 angajați dintre care 17 operatori vor asigura deservirea cetățenilor la cel mai înalt nivel. Astfel, cei peste 40 de mii de locuitori ai raionului Rezina vor putea solicita într-un singur loc servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatricularea vehiculelor, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.

Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, deschiderea centrelor multifuncționale constituie doar prima fază a Reformei serviciilor publice. “Dacă în trecut cetățeanul se căsătorea, divorța și venea la Registru, era trimis la Serviciul Stare Civilă să aducă acte de confirmare, acum el vine doar o singură dată, nu prezintă aceste documente și în final economisește timp și bani”, a mai adăugat Sergiu Railean.

Lansarea centrului Multifuncțional Rezina a fost pozitiv apreciată atât de cetățeni cât și de autoritățile publice locale. „Mă bucur că avem funcțional acest centru în orașul Rezina ceea ce ne va da posibilitate să fim mai aproape nu doar de cetățenii raionului, dar și de cei din Rîbnița și Camenca, care la fel vor fi deserviți aici la noi”, a menționat președinta raionului Rezina Eleonora Graur. „Aproape patru luni în urmă aici era vraiște. Orașul are de câștigat cu acest centru multifuncțional. Eu ca beneficiar de servicii publice și ca locuitor al orașului sunt sigur că voi primi confortul necesar”, a declarat primarul localității Simion Tatarov.

De asemenea, în cadrul ceremoniei patru tineri din raionul Rezina au primit gratuit primul buletin de identitate. Acțiunea este parte a unei campanii desfășurate de Departamentul înregistrare și evidență a populației din cadrul Agenției Servicii Publice și are drept scop asigurarea absolvenților instituțiilor de învățământ preuniversitar cu acte de identitate.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42