Beneficiile ghișeului unic disponibile acum și în Cimișlia

Încă un ghişeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis astăzi în orașul Cimișlia. La ceremonia de inaugurare a Centrului Multifuncțional au participat președintele raionului Iovu Bivol, deputatul Dumitru Diacov, șeful Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat în teritoriu Ion Mereuță și conducerea Agenției Servicii Publice.

Directorul ASP, Sergiu Railean, le-a mulţumit autorităţilor locale pentru implcare. „Prima scrisoare care am primit-o la Agenţia Servicii Publice a fost cu semnătura dlui preşedinte ca să venim aici să construim acest centru. Mai mult, dumnealui a venit cu contribuţia, cu clădirea, cu contractul decomodat şi cu investiţiile făcute”.

“Sa lucrat mult la reparaţia clădirii şi amenajarea terenului din preajmă. Sperăm că acest centru multifuncţional va aduce beneficii cetăţenilor, servicii de calitate, să scăpăm de cozile pe care le aveam înainte”, a declarat președintele raionului Cimișlia  Iovu Bivol.

Iar deputatul Dumitru Diacov a precizat că Agenţia Servicii Publice reprezintă cea mai semnificativă şi importantă reformă. “Cred că până la sfârşitul verii vom deschide asemenea centre în toată ţara. Sunt aproape convins că populaţia va aprecia acest lucru”, a mai adăugat deputatul.

Datorită noului centru 49 de mii de locuitori ai raionului Cimișlia vor avea acces la servicii publice calitative de evidență și documentare a populației, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile. Cetățenii vor fi deserviți de 17 operatori, iar înregistrarea solicitanților se va face prin sistemul electronic automatizat „Rând electronic”.

Edificiul are o suprafață de 850 de metri pătrați. Spre deosebire de celelalte centre deschise până acum, în CMF Cimișlia este o sală pentru înregistrarea căsătoriilor, care va fi amenajată pe parcursul următoarelor luni.

În cadrul evenimentului a avut loc înmânarea festivă a buletinelor de identitate elevilor cu vârsta de peste 16 ani. Acțiunea este parte a unei campanii a Agenției Servicii Publice ce are scopul de a asigura absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar cu acte de identitate. Campania se desfășoară în perioada 2 mai-30 iunie 2018, în contextul modificărilor legislative intrate în vigoare ce prevăd obligativitatea de a deține buletin de identitate de la vârsta de 16 ani.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42