Servicii publice moderne acum şi în Şoldăneşti

Începând de astăzi 8 iunie 2018, locuitorii raionului  Şoldăneşti vor avea acces la servicii publice moderne oferite în cadrul Centrului Multifuncţional. La ceremonia de lansare a participat preşedinta raionului Şoldăneşti Svetlana Rotundu, reprezentantul Cancelariei de Stat în teritoriu Lora Grosu şi vicedirectorul Agenţiei Servicii Publice Vitalie Ciolac.

În debutul discursului său, vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac a declarat că reforma serviciilor publice este o prioritate a Guvernului şi în acest scop a fost creată Agenţia Servicii Publice. “S-a depus o muncă enormă. La perfectarea serviciilor, cetăţenii nu trebuie să prezinte o serie de documente. Informaţiile se regăsesc în registrele de stat şi operatorii le verifică în mod automatizat.” El a mai adăugat că „începând de astăzi locuitorii raionului Şoldăneşti pot să uite de drumurile inutile de la o instituţie la alta”.

Centrul Multifuncţional Şoldăneşti a fost amenajat pe strada 31 august 1989 nr. 17, în edificiul care anterior găzduia filiala Băncii de Economii. În oficiu activează 15 operatori. Aceştia prestează servicii publice în domeniile de activitate ale Agenţiei. Solicitanţii sunt deserviţi prompt conform rândului electronic.

“În acest centru vedem o mică Europă, vedem modernizarea serviciilor care anterior erau prestate de Serviciul Cadastral, Serviciul Stare Civilă şi Biroul de Documentare, le vedem înglobate aici în unul şi acest fapt ne bucură”, a declarat preşedinta raionului Svetlana Rotundu. Locuitorii   din   raionul   Şoldăneşti   apreciază   pozitiv   deschiderea Centrului și consideră că procesul de obţinere a serviciilor publice a devenit mai rapid  şi mai uşor.

La final cinci tineri din raion au primit primul buletin de identitate. Documentele le-au fost înmânate de vicedirectorul Agenţiei în cadrul unei campanii desfăşurate de Departamentul înregistrare şi evidenţă a populaţiei, ce are drept scop asigurarea absolvenţilor instituțiilor de învăţământ preuniversitar cu acte de identitate.

Informaţii   detaliate   privind   serviciile   prestate   de   Agenţia   Servicii   Publice în cadrul centrelor multifuncţionale pot fi găsite pe site-ul agenţiei www.asp.gov.md sau telefonic la numerele 14 909 sau (+373 22) 25-70-70.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42