Centrul Multifuncțional Telenești și-a început astăzi activitatea

Astăzi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a Centrului Multifuncțional Telenești. La ceremonia de deschidere a participat președinta raionului Diana Manole și conducerea Agenției Servicii Publice. Potrivit directorului ASP, Sergiu Railean, datorită Centrului Multifuncțional Telenești locuitorii raionului vor putea înregistra afaceri și ridica licențe la ghișeul unic din oraș, evitând astfel drumurile pe care le făceau anterior spre Orhei sau Chișinău.

Președinta raionului Diana Manole a apreciat pozitiv oportunitatea pe care o oferă Centrul Multifuncțional Telenești cetățenilor. “Sper că ceea ce s-a pus ca scop de Guvern să fie apreciat de cetățenii noștri”, a mai adăugat Diana Manole.

Clădirea situată pe strada 31 August 1989 nr.18 a fost restaurată și utilată cu mobilier și tehnică modernă. Oficiul este dotat cu nouă ghișee pentru deservirea cetățenilor, la care vor putea fi solicitate servicii din domeniile documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. În timpul apropiat, în centru va fi disponibil și serviciul de preschimbare a permisului de conducere. În zona de informare, la dispoziția cetățenilor vor fi doi operatori.

Menționăm că, Agenția Servicii Publice continuă să examineze posibilitățile de diminuare a numărului de acte necesare la solicitarea serviciilor publice. „Dacă în urmă cu șapte-opt ani la solicitarea pașaportului trebuia să prezinți certificate de la Oficiul Stării Civile, livret militar, acum omul vine doar cu buletinul”, a mai precizat directorul Agenției Sergiu Railean. În prezent cetățenii pot solicita la ghișeul unic peste 1000 de servicii.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42