A crescut numărul solicitărilor pentru eliberarea pașapoartelor

Numărul cererilor pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova a crescut semnificativ începând cu luna mai a anului curent. Zilnic, subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice responsabile de eliberarea actelor de identitate și evidență a populației recepționează în medie 3150 de cereri, în timp ce în luna aprilie se înregistrau 2000 de solicitări. Cele mai multe adresări sunt în Capitală.

În scopul asigurării activităţii eficiente a serviciilor eliberare a actelor de identitate și prestării calitative a serviciilor publice în această perioadă s-au  întreprins mai multe măsuri administrative.

Pentru Serviciile eliberare a actelor Botanica și Rîșcani din municipiul Chișinău s-a stabilit un program de lucru de 6 zile lucrătoare și anume: luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă, în intervalul orelor: 800 – 1700.

Totodată, a fost extins cu o oră programul de lucru pentru SEAI Centru, municipiul Chișinău, care își desfășoară activitatea de la ora 700 până la 1700  în zilele de luni până vineri și de la 900  pînă la 1300  în zilele de sâmbătă și duminică.

Conform programului de lucru stabilit, în toate serviciile eliberare a actelor de identitate este asigurat procesul continuu de prestare a serviciilor, pauza de masă fiind organizată în baza unui grafic, fără a întrerupe activitatea.

Solicitanții pot depune cererile pentru eliberarea actelor de identitate la orice subdiviziune teritorială a Agenției Servicii Publice, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință.

Menționăm că, de la începutul anului curent au fost eliberate peste 203 400 de pașapoarte. Dacă în luna aprilie au fost înregistrate 32 800 de cereri, în luna mai cifra a ajuns la 47 740, iar în primele două săptămâni ale lunii iunie au fost deja eliberate 29 500 de acte.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42