Astăzi a fost lansat Centrul Multifuncțional Briceni

Agenția Servicii Publice a deschis astăzi, 29 iunie 2018, un nou centru multifuncțional în nordul țării. Cei peste 70 de mii de locuitori ai raionului Briceni se vor bucura de servicii publice prestate la cel mai înalt nivel. La ceremonia de lansare a ghișeului unic din localitate a participat deputatul Marian Lupu, președintele raionului Mihail Gnatiuc, primarii din regiune și conducerea ASP.

Centrul Multifuncțional Briceni este amplasat în centrul orașului pe str. Independenței nr. 21. Încăperea a fost transformată într-un oficiu modern în cadrul căruia vor activa 15 operatori. Cetățenii vor putea solicita servicii din domeniile de activitate ale ASP precum înregistrarea și evidența populației, înregistrarea și licențierea unităților de drept, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile.

“Pentru a gestiona fluxul de cetățeni în centrele multifuncționale am implementat rândul electronic. Este o metodă modernă ce permite solicitantului să-și gestioneze timpul eficient. În centru a fost amenajată și o zonă de așteptare în care sunt bănci și monitoare unde cetățenii pot urmării rândul”, a declarat vicedirectorul Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac. El a mai adăugat că în oficiu au fost prevăzute condiții și pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit deputatului Marian Lupu, Reforma serviciilor publice începe să dea rezultate. “O concentrare a tuturor serviciilor într-un asemenea centru cu siguranță va oferi economie de timp, economie de eforturi și economie de resurse financiare. Vom continua proiectul în toate regiunile țării astfel ca beneficiile să fie simțite în viața de zi cu zi a fiecărui moldovean”, a precizat oficialul.

„Evenimentul de astăzi demonstrează că ceea ce fac autoritățile este pentru binele cetățenilor. Cred că în acest oficiu nu vor exista plângeri sau numărul lor va fi minim, deoarece echipa care va activa aici este una profesionistă, cu atitudine pozitivă”, a declarat președintele raionului Briceni Mihail Gnatiuc.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Centrului Multifuncțional Briceni a avut loc înmânarea festivă a buletinelor de identitate elevilor cu vârsta de peste 16 ani. Astfel, doi tineri și-au primit gratuit primul buletin de identitate. Acțiunea este parte a unei campanii desfășurate de Agenția Servicii Publice ce are scopul de a asigura absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar cu acte de identitate.

Menționăm că în total în țară vor fi deschise 38 de Centre Multifuncționale. 35 vor activa în raioane, iar trei în Capitală.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42