Peste 7900 tineri au primit primul buletin de identitate

În perioada 2 mai-30 iunie 2018, Departamentul înregistrare și evidență a populației din cadrul Agenției Servicii Publice a desfășurat o campanie cu scopul de a asigura absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar cu acte de identitate. Ideea a apărut odată cu operarea modificărilor la Legea 273 din 9 noiembrie 1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, ce prevăd obligativitatea de a deține buletin de identitate de la vârsta de 16 ani.

În acest interval de timp, angajații ASP în comun cu conducerea instituțiilor de învățământ și autoritățile publice locale au identificat absolvenții care nu aveau buletin de identitate și i-au informat cum pot să-l obțină. Astfel, timp de două luni au fost depuse 7916 cereri pentru eliberarea buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova de către persoane cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

Buletinele de identitate solicitate în cadrul campaniei au fost înmânate titularilor în mod festiv la diverse ceremonii. Unii au primit primul act de identitate la careul festiv la final de an școlar, alții la deschiderea oficială a centrelor multifuncționale, iar unii au fost invitați în oficiile subdiviziunilor teritoriale ale ASP pentru înmânarea solemnă a documentului. Absolvenții au fost informați despre drepturile titularului buletinului de identitate și importanța asigurării securității și confidențialității datelor cu caracter personal.

Menționăm că prima documentare cu buletin de identitate se efectuează gratuit.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42