Un nou Centru Multifuncțional a fost deschis astăzi la Anenii Noi

Începând de astăzi, 5 iulie 2018,  locuitorii raionului Anenii Noi vor beneficia de servicii publice calitative la un singur ghișeu după ce Agenția Servicii Publice a lansat în oraș un centru multifuncțional. La evenimentul de inaugurare a participat deputatul Valentina Stratan, președintele raionului Alexandru Barbăroșie și conducerea Agenției.

Potrivit vicedirectorului ASP Vitalie Ciolac, în acest oficiu cetățenii vor putea accesa servicii pe care în trecut le ofereau: Întreprinderea de stat “CRIS „Registru”, Serviciul Stare Civilă, Camera Înregistrării de Stat, Camera de Licențiere și Cadastru. „Deși la documentarea populației noi am exclus principiul teritorial, pentru foarte multe persoane este important ca aceste servicii să fie concentrate aici în centrul raional”, a precizat Vilalie Ciolac.

Edificiul este situat în centrul orașului pe str. A. Suvorov, nr. 2 B. Oficiul prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni, cât și pentru angajații Agenției. Interiorul este divizat în trei zone. La intrare doi operatori vor oferi informații și asistență solicitanților. În zona de prestare a serviciilor sunt amplasate 16 ghișee unde cetățenii vor avea acces la servicii de înregistrare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. Procedurile sunt digitalizate, ceea ce simplifică semnificativ modalitatea de obținere a documentelor. Alți doi operatori sunt responsabili de eliberarea actelor.

Deputatul Valentina Stratan a precizat că deschiderea centrelor multifuncționale ale Agenției Servicii Publice este o doleanță a cetățenilor care anterior se confruntau cu probleme birocratice și numărul mare de instituții care prestau servicii publice. „Am ținut cont de această dorință a cetățenilor și am decis să simplificăm procesele și să comasăm instituțiile. Sper că cetățenii vor aprecia efortul pe care l-a făcut Guvernul Filip”, a declarat Valentina Stratan.

Iar președintele raionului Alexandru Barbăroșie a adus mulțumiri din partea locuitorilor. „Vin să mulțumesc pentru această oportunitate pe care o vom avea noi toți cei din raionul Anenii Noi și cei din zona transnistreană pentru a ne perfecta actele în condiții mult mai bune”, a precizat oficialul.

Informațiile despre serviciile prestate de ASP sunt disponibile pe site-ul Agenției www.asp.gov.md și la numerele de telefon 14 909; (+373 22) 25-70-70.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42