Locuitorii raionului Rîșcani se bucură de beneficiile ghișeului unic

De astăzi, 12 iulie 2018, locuitorii raionului Rîșcani vor beneficia de servicii publice la un singur ghișeu. Acest fapt se datorează deschiderii Centrului Multifuncțional Rîșcani al Agenției Servicii Publice. La ceremonia de lansare au participat președintele raionului Iurie Urzică și conducerea ASP.

În discursul său, directorul Agenției Servicii Publice Sergiu Railean a declarat că instituția pe care o conduce va eficientiza în continuare procesele de prestare a serviciilor publice pentru binele cetățenilor și angajaților. „Cu câteva luni în urmă am început un proces de reinginerie a proceselor în cadrul Agenției, de optimizare a documentelor și serviciilor. Chiar acum avem la promulgare la președinte Legea 273 care prevede că la perfectarea pașaportului nu o să cerem grupa sangvină, nici certificate de stare civilă”, a precizat Sergiu Railean.

Președintele raionului Rîșcani a menționat că pentru cetățean este important să simtă grija statului. „Iată că am ajuns momentul când deschidem acest Centrul Multifuncțional unde cetățeanul de rând va primi servicii de calitate într-un singur loc”, a adăugat Iurie Urzică.

Centrul Multifuncțional Râșcani se află pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1. Anterior, clădirea a fost în gestiunea Serviciului Stării Civile. Edificiul a fost restaurat și transformat într-un oficiu modern. La 14 ghișee cetățenii vor putea solicita peste 1000 de servicii publice. Printre acestea se numără servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatricularea transportului, preschimbarea permisului de conducere, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. Spre deosebire ce celelalte centre multifuncționale, în oficiul de la Rîșcani este și o sală pentru înregistrarea festivă a căsătoriilor.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42