Înregistrarea primară selectivă a dreptului de proprietate în baza certificatului de moştenire (bunuri imobile amplasate în sate, comune)

Înregistrarea  primară selectivă a dreptului de proprietate în baza certificatului de moştenire (bunuri imobile amplasate în sate, comune)

Chișinău 1
Chișinău 2
Chișinău 3
Chișinău 4

Anenii Noi
Bălți
Basarabeasca
Briceni
Cahul
Căinari
Călărași
Cantemir
Căușeni

Ceadîr-Lunga
Cimișlia
Comrat
Criuleni
Dondușeni
Drochia
Edinet
Fălești
Florești

Glodeni
Hîncești
Ialoveni
Leova
Nisporeni
Ocnița
Orhei
Rezina
Rîșcani

Sîngerei
Șoldănești
Soroca
Ștefan-Vodă
Strășeni
Taraclia
Telenești
Ungheni
Vulcănești

Notă: ***Сonform contractului încheiat între Agenția Servicii Publice și Agenția Relații Funciare și Cadastru:

  1. Pentru înregistrarea dreptului de proprietate şi a ipotecii asupra bunului imobil cumpărat, care concomitent este şi obiectul ipotecii, într-o zi lucrătoare, la cererea solicitantului, se aplică coeficientul de urgentare 2;
  2. Pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra trei sau mai multe terenuri cu destinaţie agricolă şi/sau plantaţie perenă formate prin separare, tariful se va aplica în felul următor: cîte 40 lei pentru fiecare bun imobil nou apărut prin separare şi 50 lei pentru efectuarea modificărilor în registrul bunului iniţial.
  3. Pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra două sau mai multe terenuri cu destinaţie agricolă şi/sau plantaţie perenă formate prin separare, tariful se va aplica în felul următor: 84 sau 80 lei (în funcţie de titular) pentru bunul imobil nou separat şi 50 lei pentru efectuarea modificărilor în registrul bunului iniţial. Tariful exact se va stabili în funcţie de valoarea bunului imobil calculată în scopul impozitării.
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42