Servicii publice la un singur ghișeu, acum și în Taraclia

Agenția Servicii Publice a deschis astăzi, 22 octombrie 2018, încă un Centru Multifuncțional în sudul țării. De acum, ghișeul unic este disponibil și pentru populația raionului Taraclia. La evenimentul de inaugurare a oficiului au participat autoritățile locale, deputatul Sergiu Stati și conducerea ASP.

 

Vicedirectorul Agenției Servicii Publice, dl Vitalie Ciolac, le-a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul oferit în vederea implementării proiectului, iar reprezentantului Legislativului pentru inițiativele menite să simplifice procesul de eliberare a actelor de identitate. “Recent au intrat în vigoare modificările legislative datorită cărora cetățenii care au atins vârsta de 16 ani primesc pașapoarte cu termenul de valabilitate de zece ani. De asemenea, a fost exclusă necesitatea prezentării adeverințelor cu privire la grupa sangvină”, a precizat Vitalie Ciolac.

„Deschiderea acestui centru multifuncțional este un eveniment important nu doar pentru raionul Taraclia ci pentru întreaga țară. Este încă un pas făcut pentru a transforma Republica Moldova într-o țară prosperă”, a declarat deputatul Sergiu Stati.  

Edificiul a fost construit de către Agenția Servicii Publice în centrul orașului pe str. Ștefan cel Mare nr. 32. Interiorul este spațios și prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni cât și pentru angajați. În cadrul oficiului sunt amenajate 18 ghișee la care vor fi prestate servicii din domeniile de competență ale ASP. Astfel, într-o singură instituție locuitorii raionului își pot perfecta actele ce țin de  înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora etc.

“Am selectat acest loc pentru amplasarea centrului deoarece corespunde mai multor criterii. În preajmă se află și alte servicii desconcentrate din raion, administrația și stația auto, ca să le fie comod și cetățenilor care vin din sate”, a declarat primarul orașului Taraclia Serghei Filipov. Iar președintele raionului Chiril Tatarlî a declarat că își dorește ca oamenii să iasă mulțumiți din oficiul ASP și să aprecieze activitatea centrului multifuncțional care le va ușura viața.

În prezent cetățenii pot solicita în centrele multifuncționale peste 1000 de servicii publice. Doritorii se pot adresa direct la subdiviziunile ASP sau se pot programa din timp pe pagina oficială a Agenției www.asp.gov.md și telefonic la numerele 14 909, (+373 22) 25-70-70.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42