Reforma serviciilor publice din Republica Moldova, exemplu pentru Serbia

O delegație din Republica Serbia formată din reprezentanți ai autorităților publice centrale, inclusiv ai oficiului prim-ministrului Serbiei, s-a aflat în vizită de studiu timp de trei zile la Agenția Servicii Publice.

În cadrul vizitei reprezentanții delegației au făcut cunoștință cu întreaga activitate a ASP. Delegația sârbă a fost interesată în mod special de Sistemul Informațional Automatizat de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive, ținând cont de faptul că recent și Guvernul Serbiei a lansat un proiect similar, iar Moldova a înregistrat deja progrese la acest capitol.

Oaspeții au avut ocazia să discute despre Ghișeul unic pentru eliberarea actelor permisive cu colegii lor din cadrul Departamentului înregistrare și licențiere a unităților de drept, responsabili de implementarea proiectului. De asemenea, timp de o zi aceștia au urmărit procesul de prestare a serviciilor publice conform principiului ghișeului unic în cadrul unui centru multifuncțional din Capitală.

Experții sârbi au fost impresionați și de muzeul Agenției Servicii Publice, unde au avut ocazia să vadă toate modelele de documente și plăci de înmatriculare eliberate pe teritoriul Republicii Moldova începând cu sec. XVIII, dar și registrele întocmite în aceeași perioadă.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42