Un nou centru multifuncțional, pregătit să deservească cetățenii

Începând de astăzi, 15 noiembrie 2018, locuitorii raionului  Drochia vor avea acces la servicii publice moderne oferite în cadrul unui Centru Multifuncţional. La ceremonia de lansare a oficiului a participat prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, autoritățile publice locale și conducerea ASP.

În discursul său, prim-ministrul a apreciat pozitiv munca depusă de echipa Agenției Servicii Publice, care în mai puțin de un an a reușit să deschidă centre multifuncționale în aproape toată țara. „Acest proiect vine în confortul cetățeanului nu doar pentru că nu mai merge de la o instituție la alta să piardă timp, dar a adus și economii în urma excluderii obligativității prezentării mai multor acte”, a declarat premierul Pavel Filip.

Dânsul a mai adăugat că în calitate de coautor al Strategiei naţionale de dezvoltare a societăţii informaţionale “Moldova Digitală 2020” și-a propus ca cetățenii să poată solicita servicii doar cu buletinul de identitate. “Așa cum s-a întâmplat că nu mai trebuie de luat certificate de la Oficiul Stării Civile și prezentate la Registru, pentru că sunt în aceeași echipă și le văd în bazele de date, așa trebuie să se întâmple și cu toate celelalte instituții”, a menționat Pavel Filip.

Directorul ASP Sergiu Railean a afirmat că oficiul modern lansat la Drochia va exclude drumurile inutile pentru perfectarea documentelor. „Sunt bucuros că de astăzi locuitorii orașului Drochia și ai raionului vor veni aici să înregistreze întreprinderile, pentru că în trecut se duceau în alte orașe. Nu vor cheltui nici bani în plus, nici timp”, a declarat Sergiu Railean.

El a punctat și o parte din realizările ASP din ultimul an de activitate. Printre acestea se numără: reorganizarea entităților care au fuzionat, unificarea proceselor, simplificarea procedurilor, dezvoltarea serviciilor și deservirea cetățenilor în această perioadă. Potrivit lui Sergiu Railean, până în prezent în cadrul centrelor multifuncționale au fost prestate peste 3 milioane 300 de mii de servicii publice.

Iar președintele raionului Drochia Ion Dascal a mulțumit Guvernului condus de Pavel Filip pentru reformele pe care le implementează. „Goana după documente era foarte mare, dintr-un capăt al orașului în altul. Bătrânii dacă veneau pentru o zi nu reușeau să facă nimic, dar acum poți să-ți perfectezi documentele în cinci sau zece minute”, a menționat Ion Dascal.

Centrul Multifuncţional Drochia este situat pe strada Mitropolit Varlaam nr.2/F. Edificiul a fost construit din temelie pentru a deservi cei peste 75 de mii de locuitori ai raionului. În oficiu activează 25 de operatori. Aceştia prestează servicii publice în domeniile de activitate ale Agenţiei. Solicitanţii sunt deserviţi prompt cu ajutorul Sistemului automatizat „Rând electronic”, fapt care reduce semnificativ timpul de așteptare. Totodată, pentru comoditatea cetățenilor este disponibilă programarea prealabilă la toate serviciile prestate în centrul multifuncțional.

Informaţii   detaliate   privind   serviciile   oferite   de   ASP în cadrul centrelor multifuncţionale pot fi găsite pe site-ul Agenţiei www.asp.gov.md sau telefonic la numerele 14 909 și (+373 22) 25-70-70.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42