Locuitorii raionului Dondușeni pot accesa serviciile publice comod și rapid

Serviciile publice moderne sunt acum și la dispoziția locuitorilor din Dondușeni. Astăzi, 21 noiembrie 2018, și-a început oficial activitatea Centrul Multifuncțional Dondușeni al Agenției Servicii Publice. La ceremonia de deschidere a oficiului a participat conducerea ASP, deputatul Iurie Chiorescu și președintele raionului Vadim Lesnic.

Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, în cadrul centrului multifuncțional, 19 operatori vor deservi locuitorii orașului și ai raionului Dondușeni. De asemenea, în oficiu se vor putea adresa și cetățeni cu reședința în alte raioane, dat fiind faptul că la perfectarea documentelor a fost exclus principiul teritorial. “Reforma serviciilor publice este o prioritate pentru guvernarea actuală. În acest context, anul trecut, Guvernul a decis crearea Agenției Servicii Publice prin comasarea a cinci instituții și în așa fel, doar într-un singur loc, în toate  centrele raionale, vor fi prestate peste 1000 de servicii”, a declarat Sergiu Railean.

Prezent la eveniment, deputatul Iurie Chiorescu a precizat că: „Tot ceea ce s-a făcut și se face în continuare este pentru oameni. Sunt sigur că foarte rapid Republica Moldova se va bucura de noi dimensiuni și vom trăi și noi bine acasă și sper foarte mult ca diaspora noastră când va veni să fie satisfăcută de serviciile prestate la Dondușeni”.

Președintele raionului Vadim Lesnic a ținut să mulțumească Guvernului Republicii Moldova pentru implementarea proiectului. “Vreau să mulțumesc din numele tuturor locuitorilor din Dondușeni pentru această bijuterie modernă. Cred că pornind de aici, cu pași grăbiți, vom construi în continuare pentru a reabilita frumusețea orașului, pentru a fi mai atractivi”, a declarat oficialul.

Centrul Multifuncțional Dondușeni se află pe strada 31 August 1989 nr.6/1. Edificiul a fost construit din temelie de Agenția Servicii Publice. Cei circa 38 de mii de locuitori ai raionului vor putea solicita în centrul multifuncțional servicii publice din domeniile de competență ale Agenției, conform principiului ghișeului unic. 

Pentru a optimiza timpul de așteptare în centrele multifuncționale solicitanții sunt deserviți în baza rândului electronic. De asemenea, este disponibilă programarea prealabilă pentru toate serviciile.  Informații detaliate despre serviciile oferite de ASP sunt disponibile pe site-ul oficial al Agenției www.asp.gov.md.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42