Reprezentanții Republicii Tadjikistan în vizită la ASP

Timp de două săptămâni, două delegații oficiale din Republica Tadjikistan au fost în vizită de lucru la Agenția Servicii Publice. Vizita oficialilor a avut loc în cadrul proiectului “Suportul reformei sistemului înregistrării actelor de stare civilă în Republica Tadjikistan”, susţinut de Programul de dezvoltare ONU în colaborare cu ONU-Women şi Fundaţia Naţiunilor Unite pentru Populaţie.

În acest context, reprezentanții din Republica Tadjikistan au avut ocazia de a studia experiența ASP în domeniul prestării serviciilor publice, în special a serviciilor de stare civilă. Totodată, membrii delegației au mers la Direcţia generală stare civilă din cadrul Departamentului înregistrare şi evidenţă a populaţiei şi la unul din centrele multifuncționale ale Agenției.

Vizitele de lucru au avut drept scop incursiunea în procesele de organizare şi funcţionare a sistemelor informaționale automatizate în activitatea organelor de stare civilă, importanţa acestora pentru creșterea calității serviciilor acordate persoanelor fizice, precum și implementarea serviciilor electronice e-Servicii Stare Civilă.

Oaspeții au avut mai multe întrevederi cu specialiștii din cadrul Agenției, alături de care au analizat experiența Republicii Moldova în domeniul înregistrării actelor de stare civilă. Discuțiile purtate în timpul întrevederilor s-au referit la substituirea activităţii de întocmire a actelor de stare civilă în regim manual cu cel automatizat precum și la organizarea activităţii serviciilor în cadrul centrelor multifuncționale.

Reprezentanții din Republica Tadjikistan au apreciat realizările Agenției Servicii Publice în domeniul implementării tehnologiilor informaționale, fiind impresionați de calitatea și operativitatea serviciilor acordate persoanelor fizice. De asemenea, ei au accentuat faptul că experiența acumulată în Republica Moldova va servi drept exemplu pentru dezvoltarea și perfecționarea sistemelor informaționale de stare civilă în Republica Tadjikistan.

Galerie foto: 
.
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42