Elaborarea, redactarea și coordonarea denumirilor de artere de circulație și de zone de circulație publică.

Elaborarea, redactarea și coordonarea denumirilor de artere de circulație și de zone de circulație publică.

Serviciul se prestează la cererea persoanelor juridice care intenționează să oficializeze denumirile de artere de circulație și de zone de circulație publică.

Secția de terminologie și servicii lingvistice examinează variantele propuse de solicitant și emite o scrisoare prin care se aprobă denumirile solicitate. Beneficiarul depune, inclusiv online, o cerere prin care solicită verificarea și corectarea denumirilor de artere de circulație. După examinare și redactare beneficiarul obține denumirile de străzi, corectate și coordonate/aprobate de Secția de terminologie și servicii lingvistice.

Acte care reglementează prestarea serviciului: Legea nr. 151 din 14.07.2017 cu privire la sistemul de adrese; Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 781 din 19.08.1999 cu privire la ocrotirea onomasticii naționale; Ordinul directorului Agenției Servicii Publice nr.514/1 din 31.07.2018.

Pentru a obține aprobarea denumirilor de artere de circulație și de zone de circulație publică, beneficiarul trebuie să trimită online sau să prezinte la ghișeul ASP denumirea propusă pentru coordonare.

Serviciul este prestat gratuit în termen de trei zile.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42