Participarea conducerii ASP la ședința, convocată de Prim-ministru și dedicată procesului de obținere a permiselor de conducere

Astăzi, 24 ianuarie curent, directorul Agenției Servicii Publice, dna Tatiana Cunețchi a participat la ședința, convocată de Prim-ministrul Ion Chicu. În cadrul întrevederii au fost puse în discuție aspectele de îmbunătățire a procesului de obținere a permiselor de conducere.

Directorul ASP, dna Tatiana Cunețchi a informat șeful Executivului despre acțiunile întreprinse pentru optimizarea mecanismului de programare la examenul de obținere a permisului de conducere. În scopul fluidizării rândurilor la programarea prealabilă subdiviziunile de examinare au fost  dotate suplimentar cu mijloacele de transport specializate și, corespunzător, a crescut numărul de examinatori. Pentru soluționarea problemei în cauză au fost realizate și alte activități pentru crearea condițiilor eficiente de deservire a populației în domeniul examinării și calificării conducătorilor auto. Măsurile întreprinse au determinat simplificarea programării și scurtarea timpului de așteptare de la 2,5 luni la 1,3 luni, coeficientul eficacității fiind 50%.

Domnul Ion Chicu a solicitat revizuirea cadrului legal în cazul pierderii permisului de conducere, care, în prezent, presupune trecerea repetată a tuturor etapelor de obținere a actului. Premierul a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobândirea permisului.

Totodată, Prim-ministrul a cerut revizuirea actelor normative pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de tip vechi și continuarea măsurilor pe termen scurt și lung pentru eficientizarea mecanismelor de obținere a permiselor de conducere. E de menționat că legislația în vigoare a Republicii Moldova nu obligă șoferii să-și actualizeze permisele de tip vechi, dar acestea nu corespund Directivelor UE, astfel șoferii întâmpină probleme în afara țării.

Agenția Servicii Publice menționează că programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale ale instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina web a Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de  înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Galerie foto: 
.
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42