Lansarea unui Centru mobil de instruiri anticorupție de către PNUD și CNA, primul curs fiind desfășurat în cadrul Departamentului de înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto

La data de 24.07.2020, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au lansat în premieră un Centru mobil de instruiri anticorupție. Prima lecție de integritate cu utilizarea Centrului mobil a avut loc la Departamentul de înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto al Agenţiei Servicii Publice cu participarea reprezentantului Centrului Naţional Anticorupţie, domnului Ion Pruteanu, şeful Direcţiei educație anticorupție.

Seminarul a fost orientat spre diminuarea riscurilor de corupere în procesul de examinare pentru obținerea permisului de conducere a autovehiculului. În cadrul evenimentului au fost puse în discuție aspectele asigurării integrităţii instituţionale, riscurile de corupere şi prevenirea acestora, precum şi consecinţele urmate în cazul infracţiunilor de corupție.

S-a atenționat asupra respectării prevederilor Legii integrităţii nr.82 /2017, Legii nr. 133/2016 privind declararea averii şi a intereselor personale şi Legii nr. 325/2013 privind testarea integrităţii profesionale. În cadrul instruirii, ofițerii anticorupție au utilizat mijloacele Centrului mobil de instruire ca să atenționeze despre statistica dosarelor penale intentate de CNA în perioada 2019-2020 pentru fraudarea permiselor auto, despre rigorile integrității, regimul cadourilor, modul de denunțare a infracțiunilor de corupție, influențelor necorespunzătoare.

Centrul mobil asigură desfășurarea activităților de prevenire a corupției și face posibilă continuarea sesiunilor de informare anticorupție și pe timp de pandemie în aer liber.

Galerie foto: 
.
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42