Participarea ASP la Conferința online „Parteneriat strategic pentru modernizarea serviciilor publice”

Ieri, 20 octombrie curent, reprezentații Agenției Servicii Publice au participat la Conferința online „Parteneriat strategic pentru modernizarea serviciilor publice” în cadrul campaniei de comunicare  ”10 ani de e-Guvernare în Republica Moldova”, organizată de Agenția de Guvernare Electronică (AGE).

La conferința au participat reprezentanții mai multor instituții partenere ale AGE și au fost discutate aspectele de realizare și perspectivele în domeniul transformării electronice. La cei 10 ani de guvernare electronică, Republica Moldova se bucură de o gamă largă de servicii digitale avansate și de utilizare masivă a tehnologiilor moderne în diverse domenii de prestare a serviciilor publice.

Directorul adjunct al ASP, Vladimir Zmuncilă, din partea întregii echipe a Agenției Servicii Publice  a adus felicitări cu ocazia celebrării a celor 10 ani de activitate ai Agenției de Guvernare Electronică, menționând că modernizarea și digitalizarea serviciilor publice este un obiectiv major în activitatea instituțiilor publice și a adus mulțumiri echipei AGE pentru conlucrarea eficientă  și suportul oferit  în realizarea proiectelor comune.

Agenția Servicii Publice, fiind partenerul AGE din sectorul public, participă nemijlocit în procesul de modernizare și digitalizare al  serviciilor publice, inclusiv și în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor guvernamentale” (MGSP). Proiectul modernizării serviciilor publice în Republica Moldova, susținut financiar de Banca Mondială, a fost lansat în anul 2018 și are o perioadă de implementare de 5 ani. Agenția Servicii Publice în calitate de executor sau co-executor al Planului de implementare a MGSP este implicată în realizarea acestuia. Cele mai importante activități ce țin de competența ASP sunt ”Reingineria şi digitalizarea serviciului public administrativ „Eliberarea permisului de conducere (model de tip nou DL ID 1, obligatoriu din 1 martie 2018)” şi ”Reingineria şi digitalizarea serviciilor publice administrative în domeniile stării civile şi înregistrării unităţilor de drept”.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42