Aproape 1,4 milioane de cetățeni urmează să înnoiască pașapoartele în 2021. Valabilitatea documentelor poate fi verificată online

Agenția Servicii Publice atenționează asupra expirării termenului de valabilitate al pașapoartelor în anul 2021 a 366.061 cetățeni. Totodată, numărul cetățenilor Republicii Moldova care anterior au deținut pașaport, dar la data de 01.01.2021 nu dețin nici un pașaport valabil este de 1.024.959.

În acest sens, în scopul neadmiterii formării cozilor în perioada estivală la centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, instituția vine cu o recomandare către cetățenii Republicii Moldova de a se asigura din timp să obțină pașaportul cetățeanului Republicii Moldova.

Verificarea valabilității pașaportului poate fi efectuată prin accesarea paginii web oficiale a ASP www.asp.gov.md, aplicația Verifică statutul documentului.

Totodată, Agenția Servicii Publice remarcă că este disponibilă să asigure cetățenii Republicii Moldova cu acte de identitate în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale instituției, conform programului de muncă: de luni până vineri, precum și de luni până sâmbătă - în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Anenii Noi, Orhei, Ungheni, Ialoveni, Rezina, Ștefan Vodă, Florești, Sângerei, Soroca și Serviciul eliberare acte de identitate Varnița.

La dorință, solicitanții pot depune cerere pentru obținerea actelor de identitate în regim de urgență, în 24 de ore, în toată Republica, de luni până joi, de la 8.00 până la  10.30. În mun. Chișinău recepționarea cererilor de urgență se efectuează de la 8.00 până la ora 10.30 și în intervalul orelor 11.00 - 15.00, iar vineri, în mun. Chișinău -  8.00 -10.30, cu înmânarea documentului a doua zi, începând cu orele 8.00.  

Detalii despre documentele necesare pentru obținerea actelor de identitate sunt prezentate pe site-ul Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md.

Pentru a beneficia de asistență, vă îndemnăm să apelați Call-centrul Agenției Servicii Publice la numărul de telefon 14909 sau să accesați pagina oficială a Agenției www.asp.gov.md.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42