Agenția Servicii Publice consiliază cetățenii Republicii Moldova să verifice valabilitatea actelor de identitate

Agenția Servicii Publice vine cu o recomandare către cetățenii Republicii Moldova de a se asigura din timp să obțină pașaportul cetățeanului Republicii Moldova.

Atenționăm asupra expirării termenului de valabilitate al pașapoartelor în anul 2021 a 366.061 de cetățeni. Numărul cetățenilor Republicii Moldova care anterior au deținut pașaport, dar la data de 01.01.2021 nu dețin nici un pașaport valabil este de 1.024.959.

Remarcăm că paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani, cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, iar celor cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani.

Accentuăm că cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să deţină concomitent două paşapoarte valabile cu condiţia ca datele personale ale titularului, conţinute în acestea, să fie identice.

Cetățenii au posibilitatea de a-și planifica în prealabil vizita în subdiviziunile Agenției Servicii Publice, utilizând Sistemul informaţional „Programare prealabilă” prin intermediul paginii oficiale a Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Serviciul de programare se oferă în mod gratuit și este disponibil 24 de ore în funcție  de programul de lucru al oficiului.

Prestarea serviciilor în cadrul centrelor multifuncționale este disponibilă în intervalul orelor de muncă 730-1600 conform programului de muncă: luni-vineri și în zilele de luni-sâmbătă.

Pentru a beneficia de asistență, vă îndemnăm să apelați Call-centrul Agenției Servicii Publice la numărul de telefon 14909 sau să accesați pagina oficială a Agenției www.asp.gov.md.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42