Serviciile Agenției Servicii Publice se prestează conform programării prealabile

Agenția Servicii Publice reiterează că toate serviciile în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ASP se prestează, conform programării prealabile (cu excepţia serviciilor de înmatriculare a vehiculelor şi a serviciului de înregistrare a decesului), precum și cu respectarea obligatorie a normelor de protecție a infecţiei COVID–19.

Reamintim că cetățenii au posibilitatea de a-și planifica în prealabil vizita în subdiviziunile Agenției Servicii Publice, utilizând Sistemul informaţional „Programare prealabilă”, prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Serviciul de programare se oferă în mod gratuit și este disponibil 24 de ore în funcție de programul de lucru al oficiului.

Deservirea solicitanților după principiul rândului ordinar (rînd viu) se acordă doar în cazurile lipsei programărilor sau neprezentării persoanelor programate. Totodată, accentuăm că după principiul menționat serviciile se prestează în mod prioritar  persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilitate severă și accentuată, precum și femeilor însărcinate și mamelor cu copii cu vârsta sub 3 ani.

Totodată, accentuăm că pentru economisirea și eficientizarea timpului cetățenilor ASP oferă posibilitatea optimă, comodă și rapidă de a achita online serviciile, prestate de ASP, prin Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice (MPay). Plata se efectuează de pe orice dispozitiv mobil conectat la rețeaua Internet, prin intermediul Web-Banking sau pagina www.mpay.gov.md/services:

Este de menționat, că  numărul de persoane, care la data de 21.03.2021  nu dețin niciun pașaport al cetățeanului Republicii Moldova  valabil, dar  anterior au deținut pașapoarte, constituie 1.026.239 de persoane.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42