Sari la conținutul principal

Oficiali belaruși în vizită la Agenția Servicii Publice

22.12.2017 08:34

O delegație din Republica Belarus a efectuat o vizită de lucru de două zile la Agenția Servicii Publice. Reprezentanții Ministerului Finanțelor și ai Ministerului de Interne  de la Minsk au venit, în perioada 20-21 decembrie 2017, la Chișinău pentru a studia experiența Agenției Servicii Publice la capitolul eliberarea pașaportului cu date biometrice.

În cadrul vizitei, specialiștii Departamentului înregistrare și evidență a populației le-au prezentat colegilor belaruși legislația care reglementează eliberarea acteor de identitate din sistemul național de pașapoarte, dar și procesele operaționale privind eliberarea pașaportului cu date biometrice.

Pentru a vedea cum funcționează sistemul de pașapoarte din Republica Moldova, oficialii belaruși au vizitat unul dintre Serviciile de eliberare a actelor de identitate din Capitală, dar și centrul de producere al Agenției unde sunt perfectate documentele cu date biometrice. Membrii delegațieii au fost impresionați de tehnologiile infomaționale pe care le-a implementat Agenția Servicii Publice în domeniul înregistrării și evidenței populației, dar și de reforma sistemului serviciilor publice asupra căreia se lucrează în prezent.

Menționăm că, Republica Belarus va implementa sistemul de pașapoarte cu date biometrice în anul 2018.