Sari la conținutul principal

Agenția Servicii Publice participă într-un nou proiect de cooperare internațională în domeniul reingineriei și guvernării electronice

21.10.2022 12:55

În perioada 19-20 octombrie 2022, Republica Moldova a găzduit prima Reuniune a reprezentanților statelor Parteneriatului Estic pentru lansarea unui nou proiect de cooperare regională în domeniul transformării digitale și reingineriei serviciilor publice.

Reuniunea de lansare a proiectului a fost organizată sub auspiciile Agenției de Guvernare Electronică, în cooperare cu Agenția Servicii Publice și GIZ Moldova (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei).

În deschiderea evenimentului, directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Esanu, a salutat inițiativa de creare a rețelelor regionale în domeniul reingineriei, e-guvernării și a digitalizării serviciilor publice, subliniind importanța construirii încrederii și a parteneriatelor pentru asigurarea celor mai bune soluții în depășirea provocărilor cu care se confruntă regiunea.

„Transformarea digitală este esențială în furnizarea eficientă a serviciilor publice și în dezvoltarea organizațională a Agenției Servicii Publice. Învățarea din experiențele avansate ale altor țări din Parteneriatul Estic și posibilitatea de a împărtăși din experiența instituției noastre este o oportunitate unică și specială și ne bucurăm că avem ocazia să participăm la acest eveniment. Astfel, ne vom putea îmbunătăți serviciile, aliniindu-le la așteptările cetățenilor.” – a declarat directorul ASP, Eșanu Mircea.

La eveniment au participat peste 30 de reprezentanți ai autorităților responsabile de e-guvernare și prestare a serviciilor publice din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina și Moldova.