Sari la conținutul principal

Agenția Servicii Publice este deschisă să poarte un dialog direct cu mediul oamenilor de afaceri

01.11.2022 13:56

La invitația American Chamber of Commerce in Moldova și European Business Association Moldova, Mircea Eșanu, directorul Agenției Servici Publice a participat la o discuție cu exponenții mediului antreprenorial, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte ce țin de prestarea serviciilor publice pentru comunitatea de afaceri din țara noastră.

„Transformarea digitală este una dintre prioritățile de bază ale Agenției Servicii Publice pentru perioada imediat următoare. La această etapă, se lucrează asupra creării unui Registru Unic al Unităților de Drept, a început digitalizarea arhivei pe care o deținem. Ne dorim ca mediul de afaceri să se simtă confortabil în relația cu o instituție publică. De aceea tindem să digitalizăm toate procesele, astfel ca cetățenii noștri să poată obține în regim online o gamă cât mai largă de servicii pe care le prestează Agenția Servicii Publice. Asta ar ușura mult și activitatea antreprenorilor de la noi din țară” , a spus Mircea Eșanu în deschiderea evenimentului.

În cadrul sesiunii „întrebări-răspunsuri”, reprezentanții  mediului de afaceri au vorbit despre problemele pe care le au la ora actuală în relația cu Agenția Servicii Publice. Oamenii de afacerii, prezenți în sală,  și-au arătat disponibilitatea să-și ofere suportul și expertiza pe care o dețin, pentru optimizarea proceselor de acordare a serviciilor publice către mediul antreprenorial.

În acest sens, a fost luată decizia de a crea un Consiliu consultativ în cadrul căruia Agenția Servicii Publice va discuta direct cu exponenții mediului antreprenorial diverse tematici sectoriale, pentru a găsi de comun acord  soluții la problemele semnalate de către mediul de afaceri.

La rândul său, directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu le-a vorbit participanților despre pachetul de acte legislative, depuse de Agenția Servicii Publice la Parlamentul RM, care odată ce vor fi adoptate, vor  impulsiona procesele de transformare digitală în diverse domenii de activitate ale agenției.