Sari la conținutul principal

Experți ai Academiei e-Guvernare din Estonia, în vizită de documentare la ASP

19.10.2023 16:11

Agenția Servicii Publice a găzduit o ședință de lucru cu experți ai Academiei e-Guvernare din Estonia, aflați într-o vizită de documentare în Republica Moldova cu privire la transformarea digitală a serviciilor publice și securitatea  cibernetică  a acestora.

Scopul vizitei este de a identifica necesitățile pe digitalizare ale instituțiilor publice din Republica Moldova, inclusiv ale ASP.

În cadrul discuțiilor, directorul-adjunct al ASP, S. Manic, a menționat faptul că o parte din serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice a fost deja digitalizate. „Procesul de digitalizare a serviciilor publice este unul continuu, complex și deloc ușor. Cu toate acestea, instituția noastră depune toate eforturile să se adapteze la noile cerințe europene de dezvoltare și la nevoile cetățenilor”, a menționat S. Manic.

La rândul lor, reprezentanții Academiei e-Guvernare și-au exprimat angajamentul  de a reveni pe parcurs cu asistență tehnică necesară.

Experții Academiei e-Guvernare din Estonia se află în țara noastră în perioada 16-19 octombrie, având o serie de întâlniri cu  reprezentanții mai multor instituții publice.

Informație oferită de:

Departamentul management servicii publice

Serviciul comunicare şi protocol

Ultimul salvat:

21.06.2024