Sari la conținutul principal

Avizarea cetățenilor Republicii Moldova privind expirarea termenului de valabilitate al pașaportului şi buletinului de identitate

15.01.2024 08:34

Începând cu 15 ianuarie 2024, cetățenii Republicii Moldova care dețin semnătură electronică și sunt înregistrați la serviciul guvernamental de notificare electronică MNotify (mnotify.gov.md), vor primi notificări prealabile privind expirarea termenului de valabilitate al pașaportului și al buletinului de identitate.

Preavizarea cetățenilor se va face cu 60 și 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a documentelor. Cea de-a treia avizare se va face  la data expirării sau a anulării pașaportului sau buletinului de identitate din alte motive. Serviciul MNotify este prestat cu titlu gratuit.

Notificările pot fi primite prin email, portalul guvernamental al cetățeanului, mesaje scurte (SMS) sau mesaje instantanee pe Facebook Messenger, Viber, Telegram, Skype și What’s up,în funcție de ce a setat cetățeanul în profilul său personal din MNotify. Totodată,  notificările vor fi transmise și vor putea fi vizualizate, inclusiv, în Cabinetul personal (mcabinet.gov.md). În profil, utilizatorii  mai pot seta, de asemenea, limba preferată de notificare, precum și timpul când vor să primească notificările. 

Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să-și perfecteze semnături electronice. În prezent, semnătura electronică poate fi obținută la Serviciul Tehnologia Informației și Securitatea Cibernetică și la operatorii de telefonie mobilă

***

MNotify este serviciul guvernamental de notificare electronică ce permite prestatorilor de servicii publice expedierea notificărilor către utilizatori  în vederea înștiințării acestora despre evenimentele produse în legătură cu prestarea serviciilor sau altor evenimente relevante destinatarilor.

Informație oferită de:

Departamentul management servicii publice

Serviciul comunicare şi protocol

Ultimul salvat:

21.06.2024