Sari la conținutul principal

Raportează cazurile de manipulare în sport

18.04.2024 09:10

Agenția Servicii Publice informează că pe pagina web a ASP, compartimentul „Informaţii utile”, este plasat bannerul pentru raportarea cazurilor de manipulare în sport „REPORT IT”, care redirecţionează vizitatorul paginii către un formular de chestionar, elaborat în comun cu experţii Uniunii Europene.

Acest banner permite oricărei persoane să raporteze orice activitate și/sau abordare suspicioasă legată de o încercare de a manipula meciurile sportive și/sau competițiile. Raportul de avertizare poate fi completat  anonim și oferă posibilitatea de a  atașa imagini, videoclipuri, fișiere audio și alte documente ce vor servi drept probe. 

***

Reprezentanții Agenției Servicii Publice sunt membrii Platformei Naţionale pentru Integritate în Sport (PNIS). PNIS este organul de coordonare a activităților de prevenire, depistare şi combatere a manipulării naționale și/sau transnaționale în sport, cu scopul de a proteja sportul de activitățile criminale de și a promova valorile eticii sportive, PNIS a  fost instituit în temeiul art. 13 al Convenției Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive (întocmită la Magglingen/Macolin la 18 septembrie 2014 și ratificată de Republica Moldova prin Legea 285 din 29 noiembrie 2018).

Din cadrul PNIS fac parte reprezentanți ai Agenției Naționale Antidoping, Ministerului Educației şi Cercetării, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției, Serviciului de Informații şi Securitate, Centrului Național Anticorupție, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Federației Moldovenești de Fotbal, organizatorului jocurilor de noroc care constituie monopol de stat (S.A. Loteria Naţională a Moldovei) şi Agenției Servicii Publice. Reprezentanții structurilor desemnate în PNIS asigură cooperarea națională și internațională atât cu autoritățile publice, cât și cu organizațiile sportive internaționale, agențiile de reglementare și operatorii de pariuri sportive, având scopul comun de a asigura integritatea competițiilor sportive.

Informație oferită de:

Departamentul management servicii publice

Serviciul comunicare şi protocol

Ultimul salvat:

18.05.2024