Reluarea desfășurării examenului pentru obținerea permisului de conducere

Potrivit Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.13 din 29.05.2020, începând cu data de 03 iunie curent, Agenția Servicii Publice își reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la proba teoretică și practică în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție de la  infecția COVID-19.

Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Informația detaliată privind programul de activitate a subdiviziunilor ASP o puteți accesa pe web pagina a instituției www.asp.gov.md.

Reamintim, că serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina-web a Agenției, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto:

Anunțăm, că programarea prealabilă pentru prestarea serviciului de examinare este disponibilă de pe 01 iunie curent!

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate începând cu data de 01.06.2020, în limita locurilor disponibile. Accentuăm, că programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgență, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 03.06.2020).

         La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule,  toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special:

  • purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
  • respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
  • instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor  a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
  • monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
  • aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

Subliniem, că în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

Reamintim, că în contextul prevederilor Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr.55 din 17.03.2020 privind declararea stării de urgență, precum și Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.1 din 18 martie 2020, Agenția Servicii Publice acorda doar servicii de necesitate stringentă, deși serviciul de examinare pentru obținerea permisului de conducere a fost sistat.

.
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42