Sari la conținutul principal

Serviciul stare civilă Chişinău

Oficiul stării civile, amplasat pe str. Maria Cebotari, nr.1, mun. Chișinău, își sistează activitatea.

Astfel, cetățenii cu domiciliul stabilit în sectorul Buiucani al mun. Chișinău, inclusiv în or. Durlești, Condrița, Ghidighici, Trușeni, Vatra vor fi deserviți la Centrul multifuncțional nr. 1 de pe str. Mihai Viteazul, nr.11/1 după cum urmează:

  • Etajul I  – pentru serviciile de înregistrare, modificare și anulare a actelor de stare civilă, precum și certificare a faptelor de stare civilă;
  • Etajul II - pentru serviciile de eliberare a documentelor de stare civilă (certificate, extrase de pe actele de stare civilă, avize etc. și servicii de modificare a actelor de stare civilă în baza actului anterior și conform onomasticii naționale, etc).

Documentele de stare civilă perfectate în baza cererilor depuse anterior la Oficiul stării civile din str. M. Cebotari, nr.1 pot fi ridicate la sediul Centrului multifuncțional nr.1 din str. M. Viteazul 11/1, după cum urmează:

  • Etajul I – declarații de naștere, declarații de căsătorie, de divorț, cereri de schimbare a numelui și/sau a prenumelui;
  • Etajul II – celelalte documente de stare civilă (de ex. certificate de naștere, extrase de pe actele de stare civilă, duplicate, avize, certificate privind starea civilă, etc.).

Cetățenii cu domiciliul stabilit în alte sectoare ale mun. Chișinău se pot adresa la centrele multifuncționale ale Agenției, în a căror rază teritorială îşi au domiciliul solicitanții.